Rádce

Chemie musí být hlavně šetrná. K přírodě i k lidem

Od letoška najdete u prodejců STIHL jednu novinku, kterou byste nejspíš nečekali. Kvůli rostoucí poptávce po ekologicky šetrných přípravcích vyvinul STIHL vlastní řadu chemických přípravků. Takovou, která nepoškozuje přírodu ani zdraví zákazníka.

Zákazník je v dobrém slova smyslu stále náročnější. Očekává nejen funkční stroj nebo dobrý servis, ale mnohem více než v minulosti se začíná zajímat také o ekologický provoz a snižování svého dopadu na přírodu. I proto STIHL v současnosti stále častěji využívá pro pily nebo sekačky silné akumulátory namísto tradičního benzínu. A zároveň to byl pro nás i impulz k tomu, abychom se pustili do vývoje vlastní chemie, jež skutečně nebude ohrožovat zdraví majitelů našich přístrojů a zároveň nebude mít žádný negativní vliv na životní prostředí,“ říká vedoucí technik české pobočky STIHL Miroslav Kosička.

Od chodníku až po auto nebo fasádu

Bezpečná chemie je dnes už k dostání například k produktové řadě stále oblíbenějších vysokotlakých čističů. Pro uživatele jsou připraveny celkově tři skupiny základních výrobků. První je určena na čištění chodníků, fasád nebo zahradního nábytku. Druhá skupina na čištění auta. Do ní patří například šetrný autošampon, který dokáže hravě odstranit znečištěná auta po zimě, kdy projížděla prosolenými silnicemi. Nebo perfektní přípravek na čištění hliníkových disků kol u automobilů, protože dokáže rozpustit špínu i v obtížně dostupných zákoutích a pak ji pod velkým tlakem vody smýt. Třetí kategorií jsou univerzálnější prostředky na všechno, co leží nebo stojí kolem domu a zahrady. Část přípravků si dobře poradí s mechem nebo řasami uchycenými ve sklenících, bazénech, na chodnících nebo v zimních zahradách. Vyšší řada se zaměřuje na čištění kamenných tarasů, plotů z umělých kamenů, zídek nebo moderních omítek, které jsou zčernalé plísní. A konečně nejvyšší řada umí odstranit prakticky jakoukoli usazeninu.

vysokotlaký čistič RE 119

Takové čisticí prostředky upotřebíte už opravdu kdekoli, například při rekonstrukcích kašen na náměstích, ale můžete je použít i na znečištěnou fasádu, na níž se z krbové vložky usadily saze, které se zmáčely deštěm. Pomůžou vám vyčistit zaneřáděný zemědělský stroj, například traktor, jenž aplikoval postřikové látky, které na karoserii zaschly. Všechny tři základní skupiny přípravků nabízejí hodně široké spektrum možností použití,“ říká Miroslav Kosička, který v české pobočce STIHL pracuje už déle než čtvrtstoletí.

Podívejte se na kompletní nabídku čisticích prostředků, kterou seženete u svých oblíbených prodejců.

Sdílet článek na Facebooku