Rádce

Jarní úklid nikdy nebyl snadnější

Jaro už je pomalu tady a s tím se ruku v ruce nevyhnutelně blíží i jarní úklid. A to nejen uvnitř domova, ale také na zahradě. Naštěstí už v dnešní době existují pomocníci, díky kterým bude práce za pár minut hotová, a vy si tak budete moci naplno vychutnávat probouzející se přírodu. Seznamte se s našimi novými vysokotlakými čističi a jarní úklid pro vás bude od letoška hračka.

Zná to každý. Na jaře je třeba vyčistit zahradní nábytek, terasu, balkon nebo chodníky. V případě klasického způsobu, tedy kartáč a kbelík s vodou, vám tato jarní „očista“ vezme mnoho hodin i sil. Přesně pro takové případy má však STIHL v portfoliu vysokotlaké čističe, díky kterým budete mít práci hotovou raz dva.

Na prodejnách STIHL najdete široký sortiment vysokotlakých čističů, které dokážou odstraňovat i vytrvalé nečistoty. Od kompaktních, praktických přístrojů až po mimořádně silná „děla“. Od letošního roku se navíc rodina vysokotlakých čističů rozšířila o dva nové stroje pro domácí použití – RE 90 a RE 110.

RE 110 s rotujícím mycím kartáčem

„Rozdíl mezi nimi je ve výkonu. Základním strojem je RE 90. RE 110 je o trochu silnější tak, aby měl zákazník možnost vybrat si stroj přesně podle své potřeby. Někomu stačí základní funkce, někdo má však doma například více aut a potřebuje, aby mu šla práce rychleji od ruky. Tak hledá vyšší tlak a výkon,“ vysvětluje rozdíl mezi novými vysokotlakými čističi Miroslav Kosička, šéftechnik společnosti STIHL Česká republika.

Od minulého roku kromě vysokotlakých čističů vyrábí STIHL i vlastní řadu chemických přípravků. Pro uživatele jsou připraveny celkově tři skupiny výrobků. První je určena na čištění chodníků, fasád nebo zahradního nábytku. Druhá skupina je zaměřena na čištění auta. Do ní patří například šetrný autošampon, který dokáže hravě odstranit nečistoty z auta po zimě, kdy projíždělo prosolenými silnicemi. Nebo perfektní přípravek na čištění hliníkových disků kol u automobilů, protože rozpustí špínu i v obtížně dostupných zákoutích, kterou potom velkým tlakem vody jednoduše smyjete.

Čistící prostředek na kameny a omítky CS 100

 

Třetí kategorií chemických přípravků jsou univerzálnější prostředky na všechno, co leží nebo stojí kolem domu a zahrady. Část přípravků si dobře poradí s mechem nebo řasami uchycenými ve sklenících, bazénech, na chodnících nebo v zimních zahradách. Vyšší řada se zaměřuje na čištění kamenných tarasů, plotů z umělých kamenů, zídek nebo moderních omítek, které jsou zčernalé plísní. A konečně nejvyšší řada umí odstranit prakticky jakoukoli usazeninu.
Podívejte se na kompletní nabídku čisticích prostředků, kterou seženete u svých oblíbených prodejců.

Sdílet článek na Facebooku