Produkty

KombiSystém – univerzální pomocník pro vaši zahradu

I pro nejzákladnější údržbu zahrady okolo chaty či chalupy je zapotřebí několik nástrojů. Křovinořez, plotostřih, foukač, vyvětvovací pila. S elegantním řešením od společnosti STIHL můžete všechny tyto nástroje používat pouze s jedním motorem. Říkáte si, že to nemůže fungovat? Přesvědčte se o opaku.

KombiSystém, i přesto, že obsahuje „pouze“ jeden motor se hravě postará o kompletní péči o vaši zeleň. Skládá se z KombiMotoru a KombiNástrojů. KombiMotory jsou vybaveny dělitelnou tyčí s rychlospojkou, na kterou podle potřeby nasadíte některý z KombiNástrojů. „Vyměňuje se de facto půlka stroje. KombiNástroj zaklapnete do zámku, dotáhnete křídlovou maticí a za 5 sekund může člověk pracovat s „novým“ nástrojem,“ popisuje jednoduchost KombiSystému hlavní technik společnosti STIHL Miroslav Kosička.

Díky rychlospojce je výměna nástrojů velmi snadná 

Variabilita KombiSystému je díky šesti KombiNástrojům opravdu velká. S jedním motorem tak svůj stroj můžete proměnit ve vyžínač, křovinořez, prodloužené zahradní nůžky, vyvětvovací pilu, foukač a zarovnávač okrajů trávníku.

Podle Miroslava Kosičky je KombiSystém ideální pro všechny chataře a chalupáře. Díky jedinému motoru je převoz, skladování i používání mnohem jednodušší. I přes to má v České republice větší zastoupení v profesionálním sektoru. „Nejde mi do hlavy, proč si chataři, kteří přejíždí na chaty, KombiSystém nepořídí. V jednom motoru mají křovinonřez, nůžky na živé ploty, vyvětvovací pilku. S jedním motorem se zvládne opravdu dost operací a cenově se přitom pohybuje na úrovni silnějších hobby strojů,“ představuje hlavní výhody KombiSystému Miroslav Kosička.

Když si nakoupí KombiSystém, tak se může dostat i s cenou níže, než u zakoupení jednotlivých strojů. Záleží, jakou výkonnostní kategorii si zákazník zvolí. „U KombiNástrojů je kategorie výkonu vyšší, protože se počítá i s profesionálním zatížením. Tam jeden nástavec stojí stejně jako výkonnější hobby stroj. Výkonnější stroj pro spotřebitelské nasazení,“ vysvětluje Miroslav Kosička.

Benzínové KombiMotory

Základní stroje jsou vybaveny lehkým motorem 2-MIX® i silnějším čtyřtaktním motorem 4-MIX®, který přesvědčí vysokým točivým momentem, malým množstvím výfukových zplodin a příjemným zvukem. Poslouží tak pro příležitostnou údržbu zahrad okolo chalup i pro každodenní použití v komunálních službách.

KombiSystém KM 131 R

Akumulátorový KombiMotor

Silný, ale přesto lehký. To je akumulátorový KombiMotor KMA 130 R, který je kombinovatelný se všemi KombiNástroji. Pro komfortní užití nabízí stroj tři výkonové stupně pro energeticky efektivní a tichou práci. Stroj je kompatibilní s akumulátory řady AP nebo zádovými akumulátory AR. Díky tomu zvládne i silnější zatížení v komunálních službách. Ocení jej však i nároční hobby uživatelé.

KombiSystém KMA 130 R
Sdílet článek na Facebooku