Rádce

Mistrovství světa STIHL TIMBERSPORTS® 2019

Možná už se k vám ta informace dostala. 1. a 2. listopadu 2019 se do Prahy sjedou nejlepší sportovní dřevorubci světa a změří své síly na Mistrovství světa STIHL TIMBERSPORTS® 2019. Světový šampionát bude poprvé v historii hostit Česká republika a celý se odehraje v prostorech Průmyslového paláce.

Šampionát odstartuje v pátek 1. listopadu týmovou soutěží, kdy se přes 100 sportovců z více než 20 zemí utká v souboji o světový titul ve čtyřčlenných štafetách. Týmy budou soutěžit vyřazovacím systémem. Závod zahrnuje čtyři disciplíny: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck a Standing Block Chop. A český tým ve složení Martin Roušal, Martin Komárek, Martin Kalina, Jan Holum, Leoš Klíma a Matyáš Klíma mají o co bojovat. V loňském roce na světovém šampionátu v Liverpoolu totiž český tým zlomil evropský rekord ve štafetě a skončil na celkovém pátém místě.

V sobotu 2. listopadu pak proběhne soutěž jednotlivců, ze které vzejde nový mistr světa STIHL TIMBERSPORTS® 2019. Dvanáct nejlepších sportovců světa se utká v šesti disciplínách se sekerami, motorovými pilami a dva metry dlouhou ruční pilou. Ke čtyřem základním disciplínám, ve kterých soutěží týmy, se u jednotlivců přidá ještě Springboard a královská disciplína Hot Saw. Za každou disciplínu soutěžící získávají body podle času, za který dokážou daný úkol dokončit. Vítězem a světovým šampionem se pak stane ten dřevorubec, který nasbírá nejvyšší počet bodů.

Za Českou republiku bude v soutěži jednotlivců o světový titul bojovat vítěz Mistrovství České republiky 2019 Martin Roušal.

Začátek obou závodů je vždy v 19:00. Vstupenky jsou k dispozici v několika variantách v síti Ticketmaster, ale pozor, velmi rychle se vyprodávají. Proto neváhejte a přijďte podpořit naše borce.

A bude to fakt pecka. Přečtěte si, jak popisuje své zážitky ze své první návštěvy STIHL TIMBERSPORTS® klání novinář Tomáš Poláček z magazínu Reportér.

Sdílet článek na Facebooku