Produkty

MS 462 – královna profesionálních motorových pil

Na český trh byla uvedena již minulý rok, přesto stále nenašla svoji přemožitelku. Profesionální motorová pila STIHL MS 462 – vynikající pomocnice v těžbě dřeva s doslova revolučními parametry.

Motorová pila MS 462, která nahradila dřívější modely pil MS 441 a MS 461 ve třídě s obsahem 70 cm2, již od začátku svého prodeje předčila svými parametry i výkonem všechna očekávání. Nadstandardní péče se jí totiž dostávalo už během vývoje a uvádění do prodeje. „Nejdříve probíhal rok testovacího prodeje ve čtyřech zemích (Německu, Španělsku, Švýcarsku a Maďarsku) a na základě zkušeností z praxe byly během tohoto období vyhodnocovány připomínky uživatelů, které byly do výroby implementovány ještě před spuštěním 100% sériové výroby,“ vzpomíná na uvedení nové pily Miroslav Kosička, hlavní technik společnosti STIHL.

Ještě před zkušebním provozem byla ale pila testována v reálných podmínkách téměř na všech kontinentech světa. V USA, Kanadě, Austrálii, Rakousku i Francii. V horkém létě, mrazivé zimě i velkých nadmořských výškách v podmínkách s minimální možností údržby. Všude obstála na výbornou.

Zkoušena byla v nejnáročnějších podmínkách

Lehká, přesto neuvěřitelně výkonná

Ve své kategorii je pila MS 462 díky nové konstrukci absolutně nejlehčí. Při osazení vodicí lištou ES Light o délce 50 cm a s řetězem 3/8 RS udává systémovou hmotnost jen 7,6 kg. Nízká hmotnost však neznamená menší kvalitu a výkon. K nižší hmotnosti přispívá lehká kliková skříň, hmotnostně optimalizovaný ventilátor a odlehčený kryt řetězky. Technologie motoru STIHL 2-MIX s novým válcem s šikmými chladicími žebry odděluje výfukové plyny a čerstvou pohonnou směs, minimalizuje ztráty při výplachu a zvyšuje výkon při současném snížení spotřeby paliva.

Řídicí jednotka M-Tronic 2.0 nastavuje po startu nejvyšší možné otáčky bez ohledu třeba na vyšší nadmořskou výšku. Pila si také nové nastavení „pamatuje“. Výkon 4,4 kW pak zaručuje i skvělé zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhé tři desetiny sekundy. „Nejvýznamnějším parametrem je výkon v poměru k hmotnosti. Ve srovnání s konkurencí jsme vždycky o nějaké deko lehčí a to při celodenní práci dřevorubce hraje velkou roli,“ uvádí jednu z hlavních výhod Kosička. Zároveň dodává, že poměr hmotnosti a výkonu dosahuje výborného koeficientu 1,36.

Pila, na kterou se můžete spolehnout

Nejenže je MS 462 lehká a výkonná, ale neméně významným argumentem, proč zvolit právě ji, je její spolehlivost, kterou potvrzují čísla z prodeje. Z tisíců prodaných pil se jich na reklamace vrací minimální množství. „Naši prodejci řeší reklamace v desetinách promile, což je naprosto zanedbatelné číslo a jen to dokazuje, že se na konstrukci stroje nic nezanedbalo a všechno se dotáhlo do sebemenších detailů,“ zdůrazňuje Kosička.

Obstojí v jakémkoliv terénu

Přidáte-li k tomu ještě vysoce kvalitní systém antivibračních prvků, který zvyšuje tuhost a tím také přesnost vedení pily v řezu, musíte sami uznat, že tato profesionální motorová pila nemá ve své kategorii konkurenci. „Profesionálové se dívají na tři důležité parametry – výkon, hmotnost a ergonomii. Všechny tři má MS 462 na nejvyšší úrovni. Když k tomu přidáte spolehlivost a servisní zázemí, které STIHL poskytuje, je pila MS 462 jasnou volbou,“ uzavírá Kosička.

Sdílet článek na Facebooku