Rádce

Pozor na plagiáty!

Nestává se to často, ale jednou za čas se přece jen objeví. Výrobek, který se tváří jako STIHL, ale ve skutečnosti jde o více či méně zdařilý plagiát. U našich odborných prodejců se vám to nestane, ale pozor si dávejte hlavně při nákupech na internetu. Jak bezpečně poznat originál a na co si dát pozor?

Doby, kdy se plagiáty prodávaly na parkovištích u supermarketů, na tržištích nebo benzínkách jsou naštěstí pryč. O to víc je v tomto nebezpečný internet, kam se nabídky plagiátů přesunuly. A to zejména na inzertní servery a do skupin na sociálních sítích.

Bezpečnost na prvním místě

Levná cena se nemusí vždy vyplatit. Levné napodobeniny totiž ani zdaleka nedosahují kvality, kterou mají výrobky s originální známkou STIHL. V případě falešných náhradních dílů tak může hrozit nenávratné poškození kvalitního stroje a náklady na opravu pak mnohonásobně překročí původní úspory. U plagiátů také nelze očekávat plnění bezpečnostních parametrů a poranění tak hrozí i při dodržení veškerých bezpečnostních doporučení.

Originální STIHL MS 381 a napodobenina od Swool

Výrobky STIHL jsou vždy precizně dotaženy do posledních detailů. Bude-li vám někdo tvrdit, že překlep v nápisu STIHL je pouze výjimečnou chybou a stroj se v budoucnu ještě stane sběratelskou raritou, ruce od něj pryč. Pozor si také dejte na barvu. Typická oranžovo-šedá kombinace bývá často napodobována, ale ten pravý odstín je jen jeden. Dalším úskalím je označení daného stroje. Každému stroji náleží originální ochranná známka s výrobním číslem, podle kterého jde bezpečně poznat, že se jedná o originál.

Servis na prvním místě

Originální výrobky STIHL prodávají výhradně naši autorizovaní prodejci, kteří se vám o váš stroj postarají v záruce i po jejím skončení. I proto, aby STIHL zvýraznil kvalitativní rozdíl mezi stroji, poskytuje všem zákazníkům možnost získat o rok delší záruku, která platí u všech nově zakoupených strojů po registraci výrobního čísla. A 365 dnů klidu a špičkové péče navíc je v případě lesní nebo zahradní techniky opravdu dlouhá doba.

Servisujte vždy u našich odborných prodejců

Při registraci vám navíc bude nabídnuta možnost přihlásit se k odběru našeho newsletteru. Jeho prostřednictvím vás budeme maximálně 10x do roka informovat o produktových i firemních novinkách, představíme vám praktické tipy uživatelů z praxe a výhodné akční nabídky určené exkluzivně pouze pro odběratele newsletteru.

Sdílet článek na Facebooku