Produkty

STIHL a tlakový čistič? Skvělá volba, oceníte zejména servis

Motorové pily všech možných velikostí. To je samozřejmě stále to první, co vytane lidem na mysli ve chvíli, kdy přijde řeč na značku STIHL. Vedle toho však roste obliba také dalších užitečných pomocníků pro práci na zahradě nebo okolo domu. Mezi hity posledních sezon patří zejména tlakové čističe. I proto se firma před nedávnem rozhodla ukončit spolupráci s externím partnerem a celý vývoj zastřešila přímo ve své centrále v německém Waiblingenu.

Od konce loňského roku jsou u autorizovaných prodejců k dostání tlakové čističe řady 100–130, které už prošly stoprocentním vývojem i výrobou ve STIHLU. Ty jsou určeny zejména domácím uživatelům a kutilům. V brzké budoucnosti budou uvedeny na trh také ryze vlastní vysokotlaké čističe pro poloprofesionály nebo profesionály.

Servis jako alfa i omega

Do našeho sortimentu jsme tlakové čističe zavedli už před rokem 2000. A čísla prodejů mluvila vlastně sama ze sebe. Ověřili jsme si, že je to segment výrobků, o který mají zákazníci velký zájem. Zvlášť v případě, kdy jste schopni garantovat jim také odborný servis a poradenství,“ říká Miroslav Kosička, vedoucí technik české pobočky STIHL.

V České republice je zájem zejména o hobby kategorii. A jak šéftechnik, který v české pobočce působí už od jejího založení v roce 1993, podotýká, je to částečně také byznysovou strategií firmy. „Pro značku STIHL byl, je a vždycky bude alfou i omegou servis. Garance toho, že když si člověk někde něco koupí, tak tam si také vědí rady s jakýmkoli problémem. Ty nejprofesionálnější tlakové čističe, které kupují například velké úklidové firmy, vyžadují na servis mnohdy experta specializujícího se vyloženě na danou problematiku. I proto chceme vyvíjet i vyrábět sami a zároveň se soustředit na kutilské řady produktů,“ dodává.

Servis v blízkosti bydliště je podle Miroslava Kosičky také nejatraktivnější z konkurenčních výhod, na které zákazníci slyší. „Samozřejmě, je to tradice a know-how firmy, která po generace umí vyrábět špičkové stroje. Je to dobrý poměr mezi kvalitou výrobku a přijatelnou cenou. Ale fakt, že naši prodejci umí poradit – ať už jde o výběr produktu, pravidelnou údržbu nebo třeba radu, jak odstranit vlhké mechy po zimě – hraje nejvýznamnější roli,“ doplňuje.

vysokotlaký čistič RE 130 PLUS

Na prodejnách STIHL tak dnes najdete už poměrně široký sortiment vysokotlakých čističů, které dokážou odstraňovat i vytrvalé nečistoty. Od kompaktních, praktických přístrojů až po mimořádně silná „děla“. Cena nejlevnějších strojů je pod pěti tisíci, profesionální model RE 282 PLUS, který váží (považte sami) 42 kilogramů, pak přijde přibližně na sedminásobek. Od letoška k nim navíc STIHL nabízí také bezpečnou chemii – čističe, které jsou šetrné k přírodě i k uživateli.

Sdílet článek na Facebooku