Produkty

Zameťte se smetím jednoduše – novým KGA 770

Se smetím vždycky byl a vždycky bude problém. A to zvláště na větších plochách. Vysávat se nám nechce, na některých plochách to ani nejde a manuální zametání koštětem je pracné a zdlouhavé. Co s tím, když jednou za čas chceme mít všechno vyladěné k dokonalosti? Naštěstí už existují pomocníci, díky kterým si s nečistotami poradíme až šestkrát rychleji. Jmenují se zametače.

Rozsypaný písek, napadané listí, poházené papírky anebo třeba jen nasbíraný prach a smetí ve firemních skladech či garážích. Jednou za čas to chce vzít koště a vše pořádně vymést. To ale bere spoustu energie a času, protože čím větší plocha, tím víc se od koštěte práší a prostor se zametá o to složitěji. Do toho zaúřaduje průvan a celá práce přijde vniveč. Naštěstí už existují dostupní pomocníci, kteří vám se zametáním pomohou, a vy si práci nejen urychlíte, ale také obrovským způsobem zjednodušíte.

Projedete zametačem a smetí pak jednoduše vysypete

Řeč je o zametači STIHL KG 770, který už je sice nějakou dobu na trhu, ale nedávno představil akumulátorovou verzi KGA 770, se kterou je práce ještě jednodušší. Výšku zametání je možné nastavit do osmi úrovní, takže si poradí s různými povrchy, a to v interiéru i exteriéru. „Zametače se používají například v interiérech do skladů, venku na zametání pevných ploch, kde je písek, listí nebo další nečistoty,“ představuje možné použití Tomáš Nejedlý, technik společnosti STIHL Česká republika. Zároveň dodává, že zametač dobře poslouží i v privátním použití. „Nemusíte pracně chodit s koštětem, ale jednoduše místo projedete zametačem. Ten nečistoty nametá do 50litrové sběrné nádoby, kterou pak jen jednoduše vysypete.“

KGA 770 v akci

Zamete opravdu všechno

Oba typy zametačů využívají stejný systém zametání STIHL MultiClean. „Vepředu jsou dva talířové kartáče s nylonovými štětinami, které se otáčí proti sobě a nametají nečistoty do středu stroje. Zde je nabírá horizontální válec, který nečistoty nametá do sběrné nádoby,“ popisuje Nejedlý. Zároveň dodává, že systém si poradí téměř se vším. Navíc díky zametací šířce 77 cm je zametání velmi rychlé a efektivní. Ve srovnání s normálním koštětem vše zvládnete až šestkrát rychleji.

AKU, nebo mechanika?

Jediný rozdíl mezi AKU a mechanickou verzí je v pohonu válce a talířů. Zatímco u manuální verze je třeba zametač tlačit, aby se talíře a válec roztočily, AKU verze točí talíři a válcem pomocí tří elektromotorů, i když je zametač v klidu na jednom místě. „Snadněji se s ním zametá smetí u stěny nebo v rohu. Jednoduše do takového místa se zametačem najedete a rotující talíře nametou nečistoty do sběrné nádoby. U mechanického musíte vyvinout určitou rychlost, aby se talíře a válec otáčely,“ doplňuje Nejedlý.

Sdílet článek na Facebooku