Produkty

Foukač SH 86: zatočte s podzimním listím silou větru

Motorový víceúčelový foukač SH 86 uživíte na soukromé zahradě i na obecním či městském pozemku. Foukací funkcí snadno vyčistíte větší plochu nebo přemístíte bez velké námahy spadané listí na jednu hromadu. Vysávací funkcí pak nahromaděné listí či sušší trávu jednoduše nasajete. „Přestavba je velmi jednoduchá – na ventilátorovou skříň nasadíte

Motorový víceúčelový foukač SH 86 uživíte na soukromé zahradě i na obecním či městském pozemku. Foukací funkcí snadno vyčistíte větší plochu nebo přemístíte bez velké námahy spadané listí na jednu hromadu. Vysávací funkcí pak nahromaděné listí či sušší trávu jednoduše nasajete.

Přestavba je velmi jednoduchá – na ventilátorovou skříň nasadíte sací hubici a na foukací stranu nasadíte záchytný pytel. Díky ocelové hvězdici upevněné na plastovém ventilátoru je nasávaná hmota rozmělňována a do záchytného pytle se tak vleze až dvanáctkrát víc materiálu,“ představuje jednu z předností foukače Miroslav Kosička, hlavní technik společnosti STIHL Česká republika.

 

Poradí si i s nedostupnými místy

Díky různým tvarům nástavců foukač SH 86 ocení také majitelé domů s hlubokými okapy. Adaptér v podobě zahnuté hadice dosáhne do výšky okolo 3,5 metru a je možné jím z okapů vyfoukat listí, mech i vše ostatní, co se do něj ze střechy může dostat. Nehrozí tak ucpání svodů a odpadů. Snadnou přestavbou lze foukací a vysávací část rychle střídat a zvládnout tak úklid za mnohem kratší čas.

Foukač je vybaven spalovacím motorem STIHL 2-MIX, který je výjimečný tím, že se při výplachu mezi spálenou náplň ve spalovacím motoru a čerstvou náplň v klikové skříni dostává vzduchová vrstva neobsahující palivo. Tento polštář snižuje při změně zatížení motoru ztráty při výplachu a šetří tím nejen spotřebu, ale také životní prostředí.

SH 86 ve funkci foukače

Jednoduché a komfortní ovládání zároveň

Stroj je zároveň vybaven antivibračním systémem. Díky tomu uživatelům zaručuje komfortnější práci, včetně možnosti ovládat jej jednou rukou. Ergonomicky tvarovaná rukojeť s měkkou částí zaručuje snadné a bezpečné ovládaní. Plynovou páčku lze mezi volnoběhem a plným plynem zajistit v libovolné poloze, což je zvláště při delší práci nedocenitelné usnadnění. Pohodlnému startování foukače zase pomáhá speciální startovací rukojeť ElastoStart, díky které je startování stejnoměrné bez trhavých silových špiček, a příliš tak nezatěžuje svaly a klouby.

Bezpečnost především                                                     

Byť jde prakticky o úklid, je třeba myslet na i bezpečnost. „Při práci s každým motorovým strojem se doporučuje používat ochranné pomůcky sluchu, tedy sluchátka. V případě foukače doporučujeme ještě ochranné brýle, protože při foukání může dojít k odrážení kamínků, štěrku nebo malých větviček a uživatel by si mohl poranit oči,“ uzavírá Miroslav Kosička.

Sdílet článek na Facebooku