Rádce

Jak se vyznat v nabídce zahradních nůžek?

Živý plot je vizitkou každého domu a na trhu existuje spousta pomocníků, kteří s jeho údržbou pomáhají a práci výrazným způsobem usnadňují. Jak se v nich ale vyznat a vybrat pomocníka ideálního právě pro váš živý plot?

Základními kritérii při výběru zahradních nůžek je velikost živého plotu, tvrdost keřů či stromků, ale také dostupnost elektrické sítě. Pro každý typ plotu je vhodná jiná údržba, ale nebojte, vždy se najde správný pomocník. Pojďme se na to podívat detailně.

Pro krátký, nízký plůtek prakticky žádnou motorovou techniku ani nepotřebujete. Vystačíte si s klasickými manuálními nůžkami. Pokud si ale i tak chcete práci usnadnit, ideálním pomocníkem vám budou lehké a komfortní akumulátorové nůžky HSA 26, které budou už zanedlouho naskladněné u vašich prodejců STIHL.

Akumulátorové nůžky HSA 26

Větší živé ploty už bez správné techniky krásné neudržíte. U motorových zahradních nůžek existují 3 základní typy, které se liší způsobem pohonu. Vybrat si můžete mezi elektrickými, akumulátorovými a benzínovými nůžkami.

Elektrické nůžky jsou nejekonomičtější variantou. Je však potřeba dopředu promyslet, kde a k čemu je budete používat. Jsou velmi lehké, komfortně se ovládají, nutné je však dávat pozor, aby nedošlo k přestřihnutí přívodního kabelu. Zároveň ke svému pohonu potřebují dobrou dostupnost elektrické sítě a ta se odvíjí od délky vaší prodlužovačky. Hodí se spíše pro soukromé účely na občasnou práci, například skvěle pomůžou při zarovnání plotů. Pro základní údržbu živého plotu doporučujeme letošní novinku HSE 52.

HSE 52

Další možností jsou akumulátorové zahradní nůžky, které nabízejí více variant, a to jak pro soukromé použití, tak i pro každodenní komunální práci. Díky svému tichému provozu jsou ideální pro úpravu živých plotů v oblastech citlivých na hluk, jako jsou obytné zóny, nemocnice, školy či hřbitovy. Portfolio STIHL nabízí akumulátorové nůžky v provedení se zabudovaným akumulátorem (HSA 45), nebo s výměnnými akumulátory řady AK nebo řady AP, které jsou kompatibilní s dalšími akumulátorovými stroji STIHL.

HSA 66

Benzínové zahradní nůžky mají snad největší variabilitu použití. I když jsou těžší než ty akumulátorové a elektrické, řadí se svojí hmotností k nejlehčím na trhu. Využití najdou prakticky kdekoliv. V portfoliu STIHL naleznete malé nůžky pro péči o zahradu u domu, ale i nůžky pro údržbu veřejné zeleně nebo nůžky pro zemědělce. Všechny pohání výjimečný motor 2-MIX, konstruovaný speciálně pro novou generaci zahradních nůžek.

HS 82 T

Pečujete o vysoké živé ploty? Přesně pro tyto případy přichází STIHL s řešením v podobě prodloužených zahradních nůžek, díky kterým si poradíte se širokými, vysokými i dlouhými ploty. Ocení je nejen profesionálové, ale také nároční hobby uživatelé. Existují v motorovém i akumulátorovém provedení, je tedy na vás, které si vyberete. Pohodlnému tvarování zeleně napomáhá i tlačítkový mechanizmus pro změnu úhlu sklonu nožů, díky kterému lze nastavit úhel od -45° do +90°.

Nůžky HLA 56 v akci
Sdílet článek na Facebooku