Produkty, Rádce

Konec hrabání listí. Vyzkoušejte zahradní foukače a vysavače!

Podzim je tady. Vlna letních veder skončila, lidé se vrací k rutinním činnostem a příroda kouzlí barvami. Stromy se barví do oranžovo zlatých barev a to znamená jediné. Listy brzo začnou padat a nás čeká neustálé zametání a sbírání spadaného listí, které skončí až s prvním sněhem. Naštěstí už dnes existují technologie, které nám v této práci pomohou. Jsou to zahradní foukače a vysavače, které společnost STIHL vyrábí v akumulátorové, elektrické i motorové verzi.

Akumulátorové foukače

Akumulátorové foukače jsou díky nízké provozní hlučnosti vhodné pro práci v oblastech citlivých na hluk, ať už jsou to nemocnice, školky nebo husté zástavby. V nabídce akumulátorových foukačů můžete vybírat mezi lehkým foukačem s integrovaným akumulátorem, vhodným pro menší zahrady kolem rodinných domů a silnějším foukačem určeným pro větší zahrady  a v akumulátorovém provedení najdete také velmi silné stroje i pro profesionální použití. Konkrétně je to foukač s označením BGA 86 a foukač BGA 100, který je kompatibilní se zádovým akumulátorem AR 2000.

Lehký foukač se zabudovaným akumulátorem BGA 45

Elektrické foukače

Elektrické foukače jsou praktickou volbou pro práci kolem domu všude, tedy všude tam, kde je k dispozici elektrická přípojka. Jako protiváhu ke své snížené mobilitě nabízí při nízké hmotnosti vysoký výkon a příznivou cenu. Velkou pomocí jsou při čištění okapů. Díky přídavné sadě je s nimi možné dosáhnout až do výšky 3 m a vyfoukat veškeré napadané nečistoty.

Díky přídavné sadě na čištění okapu dosáhnete až do výšky 3 m

Benzínové foukače

Benzínové foukače jsou ideální volbou pro komunální služby a správu budov. V nabídce STIHL najdete foukače na nošení v ruce, ale také modely s motorem na zádech, které ocení hlavně profesionálové při celodenní práci. Benzínové troje jsou rovněž kompatibilní se sadou pro čištění okapů.

Profesionální motorový foukač BR 700

Foukač a vysavač v jednom

Sfoukat na jedno místo a následně elegantně vysát, rozmělnit a zkompostovat. Ideální postup, jak se postupně zbavovat napadaného listí. Se zahradními vysavači STIHL je to navíc tak snadné. Velmi jednoduchou přestavbou z nich lze za pár sekund udělat foukač a naopak. K dostání jsou v benzínové (BG 56, SH 86) a elektrické (SHE 71) verzi.

Zahradní vysavač listí SH 86

Pokud jste stále ještě na vážkách a nevíte, který ze strojů si pořídit, neváhejte se obrátit na nejbližšího autorizovaného prodejce strojů STIHL, který vám s výběrem stroje rád poradí.

Sdílet článek na Facebooku