Produkty

Nejvýkonnější akumulátorová jednoručka pomůže arboristům i tesařům

Novým členem rodiny akumulátorových přístrojů STIHL se stala jednoruční pila s označením MSA 220 TC-O. Jedná se o nejvýkonnější model ve své kategorii, který je ideální na řezání středně velkých kmenů a větví, ale především na údržbu korun stromů a odstraňování jejich odumřelých částí. Proto jeho vlastnosti ocení především arboristé.

„Jednoruční pila MSA 220 TC-O není stroj pro obyčejného smrtelníka do běžné domácnosti. Při práci s ní má totiž člověk jednu ruku volnou, a to ho občas nutí si s touto volnou rukou pomáhat, což může být vysoce nebezpečné,“ upozorňuje na možná rizika odborník Josef Horálek, který si práci s jednoruční pilou měl možnost osahat.

Svými elektronickými i výkonnostními vlastnostmi se podobá pile MSA 300, má čidlo pro sledování hladiny oleje a nastavitelné olejové čerpadlo, díky kterému lze množství oleje upravovat podle aktuálních potřeb. Při menší práci, například při ošetřování stromů, lze snížit množství oleje, což je přínosné pro životní prostředí i peněženku, zatímco při náročnější činnosti se zvýšením oleje zvedá i výkon samotné pily. Inovativní elektronický ovládací a informační panel s LED displejem je snadno přístupný bez ohledu na pracovní polohu. Zároveň zajišťuje, že uživatel má vždy přehled o stavu řetězové pily. Snadno čistitelný filtr zachycuje nečistoty, třísky a prach, čímž prodlužuje životnost motoru i elektroniky. Uživatelé ocení při práci i velmi nízké vibrace.

Pilu MSA 220 TC-O držíte při práci ve výškách v jedné ruce.

Pila MSA 220 TC-O je standardně vybavena 35 cm dlouhou vodící lištou STIHL Light P04 a pilovým řetězem STIHL 3/8″ Picco Super 3 (PS3). „Pro dosažení plného výkonu se doporučuje akumulátor STIHL AP 300 S, ale vzhledem k tomu, že se jedná o stroj, který při práci držíte v jedné ruce, bude příjemnější využít lehčí baterii. Těžší AP 300 S si ale stromochirurgové nechávají za opaskem a při řezání silnější větve si baterie mohou nahoře na stromě vyměnit. Při lezení po stromě, natahování se a řezání vybraných nebo odumřelých větví jednou rukou hraje roli každý gram,“ zamýšlí se Horálek.
Vedle arboristů, krajinářů a stromolezců jednoruční pily vyhledávají i tesaři, kterým pomáhají přímo při práci na střechách, nebo pokrývačům při zakracování latí. Podrobné informace k novince MSA 220 TC-O najdete na webu stihl.cz.

Sdílet článek na Facebooku