Produkty

Nová sekačka RMA 448 TC. Kdo je hlavní hrdinka letošních reklam?

Možná jste tu reklamu zaznamenali v kinosálech, na internetu nebo v televizi. Hlavní hrdinkou letošní české jarní kampaně se stala sekačka RMA 448 TC, jež se spolu se svým majitelem už nemohla dočkat jara. Proč se na rozdíl od loňska neobjevuje pila, ale právě tato sekačka? A proč právě tento model?

Důvody jsou nasnadě. Sekačky STIHL se od letoška prodávají již výhradně jen v tradičních oranžovošedých barvách a nikoli v zeleném „dresu“ dceřiné společnosti VIKING. STIHL si od inovativních sekaček vyvíjených výhradně v centrále v německém Waiblingenu slibuje velké prodeje. A proč právě RMA 448 TC? Protože právě ona by měla symbolizovat změnu a stát se letošním „bestsellerem“.

Budoucnost je tichá

„Sekačka RMA 448 TC může mít využití jak v hobby sektoru, při údržbě vlastních zahrad, tak ji zároveň ocení i profesionálové, kteří ji mohou nasazovat při dokončovacích pracích po větších strojích všude tam, kam se tito obři nedostanou. Ale vzhledem k tomu, že je to akumulátorový přístroj, tak ‚bude doma‘ zejména v oblastech, které jsou citlivé na hluk. Typicky v zástavbě rodinných domků, v satelitních městečkách, lázeňských parcích, hřbitovech, nemocnicích, školách. A pak samozřejmě všude tam, kde úplně nefungují vřelé sousedské vztahy,“ říká se smíchem Miroslav Kosička, vedoucí technik české pobočky STIHL.

Práce akumulátorového přístroje je řádově tišší a neobtěžuje hlukem. „To je u všech akumulátorových přístrojů ze všech argumentů nejpodstatnější. Druhá výhoda je praktická – nepotřebujete kabel na elektřinu. A i nevýhoda v podobě nabíjení se s příchodem silnějších akumulátorů proměňuje spíše na výhodu. Protože dnes už dokážete posekat požadovanou plochu, aniž byste museli neustále dobíjet. Samotné dobíjení je pak samozřejmě ekonomicky nejvýhodnější ze všech variant – je levnější než benzín i než zapojení do klasické elektrické zásuvky,“ dodává Miroslav Kosička.

Akumulátory v akci

Kosička věští akumulátorovým přístrojům velkou budoucnost. Jde podle něj o nejzásadnější trend v technice za poslední roky a dá se očekávat, že v brzké budoucnosti se bude poměr přístrojů měnit ve prospěch tzv. AKU. „Abychom podpořili prodeje sekaček, spustili jsme pro zákazníky speciální akci, v níž mohou set s nabíječkou a dvěma akumulátory získat mimořádně výhodně a ušetřit tak více než čtyři tisíce korun,“ doplňuje Pavel Haluza z marketingu firmy STIHL.
Ale zpátky k sekačce a k jejím hlavním výhodám. Sekačka je vybavená komfortními řídítky, která donedávna byla specialitou pouze sekaček Viking. Jednostranná, velmi robustní řídítka umožňují perfektní manipulaci s košem při jeho vysypávání. Navíc díky tomu, že vodicí rukojeť lze složit nad stroj, sekačka nezabírá příliš místa během uskladnění.

sekačka RMA 448 TC

Sekačka využívá vícestupňové centrální nastavení výšky sečení, které se díky pružinovému odlehčení provádí skutečně jednoduše. Nastavený stupeň je pak na první pohled zřejmý na ukazateli. Automatická regulace otáček a aerodynamický nůž se starají o delší dobu provozu. Přičtěte komfort, kdy máte pohodlný pohon kol, skutečně velký – 55litrový – sběrný koš na trávu s indikátorem stavu naplnění a dostatečnou šířku sečení 46 centimetrů.

Z mého pohledu jí pro běžné majitele nechybí moc k dokonalosti. Redukuje všechno, co vás v minulosti mohlo spíše obtěžovat, a přináší velmi dobrý poměr mezi kvalitou a cenou, navíc umocněný akcí na akumulátorový set,“ uzavírá Miroslav Kosička.

Sdílet článek na Facebooku