Produkty

Novinka letošního roku: MS 881 – nejsilnější motorová pila na světě

Po loňském uvedení první pily s elektronicky řízeným vstřikováním MS 500i se můžeme pyšnit dalším jedinečným strojem. Ještě letos uvedeme na český trh novou motorovou pilu MS 881, která ve svém výkonu a kubatuře nemá na celém světě přemožitelku.

„V současné době podobný stroj v této kubatuře a výkonu nikdo nevyrábí. Dá se tedy říci, že se pila MS 881 stala nejsilnější motorovou pilou na světě,“ představuje novinku hlavní technik společnosti STIHL Miroslav Kosička. Zároveň dodává, že je to pila určená hlavně pro extrémní těžby a kácení přesílených kmenů. „U nás tuto pilu pořizují firmy, které se specializují na údržbu přesílených stromů v zámeckých parcích nebo v alejích kolem silnic, kde už model MS 661, který může mít maximálně 90cm lištu, nestačí,“ doplňuje Kosička.

O extrémní výkon se v pile stará nový motor 2-MIX se 4kanálovou technologií.

O extrémní výkon se v pile stará nový motor 2-MIX se 4kanálovou technologií, který vyhovuje předpisům EU5. Válec se 4kanálovou technologií zajišťuje intenzivnější plnění spalovacího prostoru a to vede k dokonalejšímu spalování. Vzduchový filtr HD2 je vyroben z bílého filtračního materiálu a jde na něm tak lépe vidět stárnutí a stav filtru.

Na pile samozřejmě nechybí nejmodernější elektronická výbava. Diagnostická zásuvka slouží pro spojení s diagnostickým softwarem STIHL SDS. V diagnostickém systému mohou být využity funkce jako data stroje – starty, rozsahy otáček, v nichž byl stroj provozován, některé údaje o servisu, test modulu zapalování a zapalovací svíčky, informace o seřízení karburátoru apod.

Nová pila je určená hlavně pro extrémní těžbu.
Nová pila je určená hlavně pro extrémní těžbu.

Nová pila MS 881 má v základní výbavě lištu o délce 75 cm a řetěz Rapid Super s roztečí .404″. Lze jí ale nasadit až 150cm lišta. „Je to však stroj, se kterým se běžně nedá pracovat 8 hodin denně. Jeho obrovský výkon ale umožňuje vykonat práci, která by slabší motorovou pilou udělat nešla vůbec, nebo by taková práce trvala neúměrně dlouho a člověk by si musel pomáhat růžnými kapsami. Proto tato pila umožňuje zpracovat obrovské kmeny, které se vyskytují i na území ČR a z bezpečnostních důvodů musí ustoupit čerstvé výsadbě,“ dovysvětluje její určení Miroslav Kosička.

Technická data:

Délka lišty 75 cm
Hodnota vibrací vpravo 8,9 m/s2
Dělení řetězu .404 “
Hodnota vibrací vlevo 8,9 m/s²
Hladina akustického výkonu 118 dB(A)
Otáčky při maximálním výkonu 8.500 ot./min
Hmotnost 9,9 kg
Hladina akustického tlaku 106 dB (A)
Objem palivové nádrže 1,30 l
Výkon kW 6,4 kW
Zdvihový objem 121,6 cm³
Hmotnost na jednotku výkonu 1,5 kg/kW

 

Sdílet článek na Facebooku