Rádce

Udělejte si radost malými stroji STIHL. Přinášíme tipy na vánoční dárky pro šikovné ruce

Přichází advent a nejen malé děti se už těší, co jim Ježíšek letos nadělí pod stromeček. Aby pro vás bylo rozhodování alespoň pro tentokrát jednodušší, připravili jsme několik tipů na dárky, kterými potěšíte své blízké i sebe. Jedná se jak o praktické pomocníky, tak i o zajímavé stroje, se kterými se zabavíte nejen na zahradě, ale i přes zimu doma v dílně.

Tip pro ni: minipila GTA 26

Mnohostranně použitelná akumulátorová minipila GTA 26 může být perfektním dárkem i pro vaši zručnou manželku. Jedná se o malou pilku do ruky s lištou o velikosti 10–15 centimetrů, díky které se vaše žena dokáže sama postarat o zahradu, protože pilu využije jak na drobné prořezávky stromů a keřů, tak i na domácí tvoření. S její pomocí může také připravit tenčí dřevo na oheň nebo do krbu. Velkou výhodou tohoto stroje je totiž neklouzavá ovládací rukojeť a možnost výměny řetězu bez použití nářadí.
Naopak pánové s touto pilou rádi vyřezávají ze dřeva nejrůznější předměty, například krmítka, figurky a ti nejšikovnější dokonce i jesličky. Skvělým pomocníkem je i při realizaci dřevostaveb.

Akumulátorová minipila GTA 26

Tip pro ni: nůžky na křoviny HSA 26

Pro údržbu zeleně na zahradě potřebujete několikrát za sezonu výkonné malé nůžky určené na stříhání a úpravu stálezelených živých plotů a okrasných dřevin. Nůžky na křoviny HSA 26 jsou ideální i pro tvarování keřů do nejrůznějších podob. Obsahují v sobě i nástavec s nožem na stříhání trávy a vyžínání hran trávníku. Jedná se o nezbytný nástroj pro zahradníky a zahradnice, kteří chtějí mít svoje království perfektní do posledního detailu.

Nůžky na křoviny HSA 26

Tip pro něj: servisní kity

Krásný dárek pro všechny majitele motorových strojů STIHL, který si pod stromečkem rádi rozbalí především muži. Jejich motorové pily totiž potřebují pravidelnou údržbu a servisní kit je nejjednodušší cesta, jak ji provést přímo v pohodlí svého domova. Každá sada obsahuje nezbytnosti užitečné pro konkrétní stroj, například vzduchový filtr, zapalovací svíčku nebo palivový filtr. Myslete na to, že pokud má váš motorový pomocník fungovat dlouhodobě, je alespoň základní péče o něj naprosto nezbytná. Servisní kity ocení zejména majitelé motorových pil, křovinořezů, zahradních nůžek nebo vyžínačů.

Servisní kity

Tip pro každého: ochranné oblečení a pomůcky

Při práci se stroji je bezpečnost vždy na prvním místě. Pokud vaše drahá polovička kácí stromy, řeže pilou nebo seká křovinořezem, pořiďte jí protipořezové kalhoty s náprsenkou nebo i bez ní a k tomu blůzu. Oblečení je ušito z funkčních materiálů a ukrývá velké množství praktických detailů, například individuálně nastavitelné větrací otvory pro optimální tělesné klima. Pracovní oděvy STIHL jsou na namáhaných místech, tedy v oblasti kolen a loktů, vylepšeny robustní speciální tkaninou, a proto mají delší životnost. Pro práci v lese jsou z hlediska bezpečnosti práce užitečné i přilby pro dřevorubce, které slouží k ochraně hlavy, sluchu a zraku. Nezapomínejte používat ani pracovní rukavice nebo ochranné brýle.

Ochranné pomůcky

Ke všem zmíněným tipům lze přibalit například kvalitní a velmi praktické ruční sekery na dřevo nebo štípací kladivo a příslušenství pro zpracování palivového dříví. Pro pravého fanouška STIHL vždy s logem a v příslušných barvách značky STIHL. Všechny věci si objednáte a zakoupíte u nejbližšího odborného prodejce.

Sekera na dřevo
Sdílet článek na Facebooku