Produkty

Vysokotlaké čističe usnadňují práci nejen kolem domu a zahrady

Vysokotlaké čističe patří mezi užitečné pomocníky, bez kterých se při údržbě okolí domu a zahrady neobejdete celoročně. S přicházejícím jarem nastává ideální doba na pořízení tohoto stroje, a proto přinášíme malého průvodce po produktové skupině STIHL, která se od této sezony rozrostla o nové modely.

Možná přemýšlíte nad tím, k čemu všemu si vysokotlaký čistič pořídit. Ano, stále máte možnost odstraňovat nečistoty z terasy, zahradního nábytku nebo ze zahradních chodníčků pěkně mechanicky s hadrem nebo kartáčem v ruce a kbelíkem s vodou. Vysokotlaké čističe STIHL vám ale ušetří spoustu času, protože i dlouhodobé nečistoty odstraní během několika chvil. A využijete je i na mytí svého auta nebo kola.

K čemu ale vysokotlaké čističe rozhodně nepoužívejte, je očista zahradních strojů zevnitř. Voda totiž nesmí přijít do kontaktu s kovovými částmi, které jinak začnou oxidovat, a tak se postupně odrovnají ložiska a další kovové součásti. Proto je lepší vyčistit sekačku zevnitř pomocí proudu vzduchu, který stroji nijak neublíží.

Vysokotlaký čistič vám pomůže po projížďce v lese odstranit veškeré nečistoty a bahno z kola.

Tři kategorie strojů pro všechny typy uživatelů

Nabídka vysokotlakých čističů STIHL rozlišuje celkem tři kategorie strojů, a to podle jejich výkonu a použití. Všechny modely jsou vybaveny praktickými detaily, které usnadňují manipulaci i práci samotnou. Například přímo na trysce můžete podle potřeby regulovat tlak vody, při práci využijete i užitečnou spojku, která zabraňuje zkroucení hadice, a inteligentní držáky příslušenství zase zajistí, že máte všechny potřebné díly ihned po ruce přímo na místě použití. Jednotlivé modely vysokotlakých čističů STIHL se od sebe odlišují délkou hadice, hmotností, pracovním tlakem i maximální průtokem vody počítaným v litrech za hodinu, což jsou určující parametry pro výběr vhodného stroje.

Do kompaktní třídy vysokotlakých čističů patří modely RE 90, RE 100, RE 110, RE 120, RE 130 PLUS a novinka letošní sezony s označením RE 110 PLUS . Slůvko PLUS v názvu stroje odkazuje na komfortní výbavu v podobě hadicového bubnu, který usnadňuje manipulaci a uložení vysokotlaké hadice. Pracovní tlak stroje RE 110 PLUS dosahuje ke 150 barům a maximální průtok vody činí 430 l/h. Kompaktní design s výsuvnou hliníkovou teleskopickou rukojetí ulehčuje samotné čištění ploch. Vysokotlaká hadice měří osm metrů a je opatřena rychlospojkou.

Všechny stroje z této kategorie jsou perfektní pomocníci při úklidových pracích okolo domu a na zahradě, pomůžou při čištění zahradního nábytku, ale i venkovních schodů, teras nebo zahradních chodníčků. Díky své kompaktní velikosti nezabírají při skladování nebo přepravě na chatu zbytečně moc místa, každý jejich detail je chytře promyšlen tak, aby pro vás byly skutečnou pomocí. Kompaktní stroje vynikají nízkou hmotností (max. 20 kg) a vysoce komfortním ovládáním.

Usnadní také čištění zahradního nábytku po celou sezonu.

Střední třídu reprezentují modely pojmenované jako RE 150, RE 150 PLUS, RE 170 PLUS. Tyto stroje jsou určeny pro průmyslové použití, ale využívají je i náročnější majitelé rodinných domů a vil. Dobře slouží pro čištění vozidel, ale i interiérů garáží a dílen. V neposlední řadě se osvědčily i na čištění venkovních bazénů. Jejich pracovní tlak dosahuje až 150 barů, a tak je pro ně snadné odstranit i vysoce odolnou špínu.

Robustní vysokotlaké čističe pro profesionály reprezentuje model s označením RE 282 PLUS . Jeho pracovní tlak dosahuje až 160 barů, vysokotlaká hadice vyztužená ocelovou tkaninou měří 15 metrů, se kterou se díky bubnu s přídavnou pomůckou pro navíjení dobře manipuluje. Tento stroj se používá zejména v zemědělských podnicích, v lesních závodech nebo na stavbách. Je připraven na ty nejnáročnější čisticí mise i na extrémní zatížení v každodenním provozu.

Nezapomeňte na příslušenství a kvalitní čisticí prostředky

Ke všem vysokotlakým čističům značka STIHL připravila také rozsáhlé příslušenství, jako jsou speciální trysky určené pro konkrétní činnost, rotační mycí kartáče a další. V nabídce najdete také příslušenství pro speciální čisticí úkoly, které usnadní například mytí aut. V tomto směru je cenná například také tryska pro aplikaci pěny, souprava na čištění trubek nebo sací sada, kterou využijete například při odběru dešťové vody z cisteren. K vysokotlakým čističům patří ještě řada kvalitních čisticích prostředků, které ke strojům optimálně ladí. V nabídce najdete jak prostředky pro péči o auto, tak čisticí prostředek na mytí omítek a kamenů nebo různé univerzální čističe. V každém případě platí, že nejlépe vám pomůžou vybrat naši odborní prodejci.

Sdílet článek na Facebooku