Rádce

Akumulátorový zázrak pro perfekcionisty

Milujete krásně posekanou zahradu bez jediné vady? Musíte mít svůj živý plot vždy perfektně zarovnaný, ať se děje, co se děje? A nesnášíte hraniční místa, kam se nedostanete obyčejnou sekačkou? Přesně pro vás jsou určeny ruční akumulátorové nůžky, které si zamiluje každý perfekcionista!

Ve všech těchto případech oceníte malého, ale velmi šikovného pomocníka – akumulátorové nůžky HSA 25. Se dvěma adaptéry si krásně poradí s dočišťovacími pracemi na vaší zahradě. Pomohou vám s úpravou okrasných keřů, malých travnatých míst třeba ve skalkách. Všude tam, kde vás může omezovat elektrická šňůra.

Krásný trávník bez jediné chybičky

S prvním adaptérem se vypořádáte s neposlušnou trávou. Oceníte jej při dotahování vašeho zahradního trávníku do těch nejzazších detailů. „Je určen pro údržbu malých keřů, kolem chalupy k zastřižení trávníku, kde nemůžete použít obyčejnou ani strunovou sekačku, ale zároveň chcete mít vždy perfektně upravený trávník,“ popisuje hlavní přednosti travního nástavce Miroslav Kosička, hlavní technik společnosti STIHL Česká republika. Zároveň se ale nemusíte bát o svá záda. K nůžkám je možné pořídit teleskopickou tyč, díky které se z ručních nůžek stanou nůžky na kolečkách a váš trávník bude krásný i bez nutnosti zastřihávání na kolenou.

Akumulátorové nůžky HSA 25 s teleskopickou tyčí

Místo srpu nejmodernější technologie

Druhý adaptér slouží pro úpravu malých keřů a živých plotů. Hodí se na zastřihávání malých břečťanů nebo třeba pro likvidaci odkvetlých květin. „Stříhat tyto záhony ručními nůžkami, to je na několik tisíc střihů, zatímco akumulátorové nůžky to dokážou velice snadno a v krátkém čase. Ručními nůžkami nebo srpem by to zabralo mnohonásobně víc času,“ upřesňuje Kosička. Nůžky mohou sloužit i pro dokončovací detaily profesionálních floristů a zahradníků při modelování figurálních okrasných keřů. Nože navíc dokážou stříhat větve až do průměru 8 mm a díky stříhání nadvakrát jsou podstatně účinnější.

HSA 25 s adaptérem pro úpravu malých keřů a živých plotů

Jednoduché ovládání a ještě jednodušší údržba

Pokud těmito malými nůžkami nehodláte sekat celou zahradu, všechno zvládnete na jedno nabití baterie. Vydrží totiž zhruba 110 minut práce, což je dostatečné pro všechny dočišťovací práce.

Přenastavení nástavců je přitom velmi jednoduché a nezabere vám více než minutu. Nepotřebujete k tomu ani žádné speciální nářadí, tak snadná výměna je. Pohodlné práci přispívá i měkká, přesto pevná pogumovaná rukojeť. Všechno příslušenství jednoduše sbalíte, přenesete i uskladníte v praktické tašce se závěsným okem.

Kompletní balení akumulátorových nůžek HSA 25

Akumulátorové nůžky HSA 25 zakoupíte do konce listopadu za doporučenou akční cenu 2 490 Kč.

Sdílet článek na Facebooku