Rádce

MSA 300 je tu. Představujeme nejsilnější akumulátorovou pilu na trhu

Dlouho se o ní mluvilo a teď je konečně tady. Aku program AP značky STIHL nově rozšiřuje profesionální akumulátorová pila MSA 300. Její plný výkon při použití baterie AP 500 S je srovnatelný s nejoblíbenější benzínovou klasikou MS 261. Jedná se tedy o stroj určený do rukou specialistů, kteří pracují zejména v oblastech citlivých na hluk.

Všechny vlastnosti pily MSA 300 ji předurčují k profesionální práci. Aby podala co nejlepší výkon odpovídající zadanému úkolu, nabízí hned tři provozní programy, a to eko, kácení a odvětvování. „Tato pila je určena na kácení, ale ne na celodenní těžbu v lese. Dobře poslouží při probírkách mladších porostů, kdy se vyřezávají slabší kusy, rozříznou se na čtvrtky a skládají se do cestičky za sebe. Takový porost je hodně hustý, a tak kvůli tomu, aby lesníci nemuseli čichat výfukové zplodiny, dávají už dnes při této práci přednost aku strojům,“ vysvětluje Josef Horálek, specialista na pily STIHL.

Kácet nebo prořezávat stromy je ale třeba i v parcích nebo starých zahradách, které často obklopují nemocnice, domovy pro seniory nebo školy, kde je nutné chovat se co nejtišeji a nerušit. „To jsou přesně ta místa, kde naše novinka také zaboduje. Využijí ji jak arboristé, tak i tesaři při řezání trámů, ale i nároční hobby uživatelé, kteří chtějí mít doma vše perfektní,“ zamýšlí se.

Aku pila MSA 300 je nejsilnější akumulátorová pila na trhu.

Nový model je součástí aku programu AP, jehož parametry odpovídají náročným požadavkům profesionálů. Nová pila MSA 300 rozšiřuje škálu strojů z tohoto programu, a umožňuje tak firmám pečujícím o veřejnou zeleň a krajinu využít jeho potenciál naplno. „Aku program AP obsahuje výkonné sekačky, pily, zahradní nůžky na živý plot, foukače nebo vyžínače. Všechny tyto stroje jsou poháněny stejnou baterií, takže je pro tyto firmy logické si tuto řadu rozšířit o výkonnou pilu,“ přidává argumenty.

Speciální akumulátor

STIHL pro pilu MSA 300 speciálně vyvinul baterii AP 500 S. „Tento stroj dokáže zatím jako jediný proudový tok této baterie naplno využít. To ovšem neznamená, že by pila nefungovala s ostatními akumulátory z aku programu AP. Jen je třeba počítat s nižším výkonem,“ upřesňuje Horálek. Nová baterie obsahuje namísto válcových článků 18650 vysoce kvalitní deskové články Sony Murata, a je tak dalším milníkem ve vývoji aku strojů a nářadí.

Plný elektrický výkon 3,0 kW se díky akumulátoru AP 500 S mění na rychlost řetězu až 30 m/s s provozní dobou až 44 minut. Spolu s pilovým řetězem STIHL .325″‑RS Pro a vodící lištou Light 04 zajišťuje vysoký řezný výkon. Robustní konstrukce pily je odolná vůči povětrnostním vlivům, a proto ji lze používat i v nepříznivých podmínkách. Ochranu proti stříkající vodě dokonce prověřily interní testy a pila je tak certifikována na stupeň krytí IPX4. Antivibrační systém zase snižuje zátěž svalů a kloubů. Ovládací a oznamovací panel, který mají profesionálové při práci pořád na očích, nabízí neustálý přehled o všech informacích o pile, které odborníci potřebují. Zabudovaný snímač oleje navíc nepřetržitě kontroluje hladinu oleje, aby stroj pracoval opravdu efektivně.

Podrobné informace o novince MSA 300 najdete na webu www.stihl.cz nebo se na ni zeptejte svého nejbližšího odborného prodejce.

Sdílet článek na Facebooku