Produkty

RM 248 T: spolehlivá klasika, nově v oranžových barvách

Tu změnu jste už nejspíš zaznamenali. Prodejny STIHL od letoška září téměř výhradně oranžovými barvami. A to i včetně portfolia sekaček, traktůrků, provzdušňovačů, drtičů a kypřičů. Tedy produktů, které až do loňského roku bývaly doménou zeleného Vikingu.

Hlavní cíl je jasný. Usnadnit zákazníkům rozhodování při hledání nejlepší nabídky pro všechny práce „venku“ – tedy na zahradě i v lese. S maximálním důrazem na kvalitní konstrukci, bezpečnost, ohled k životnímu prostředí a spolehlivé servisní zázemí.

Změna Vikingu na STIHL však zdaleka neznamená jen prosté přebarvování produktů, ale především velkou výzvu směrem k inovacím a tomu, co každého z nás na zahradě v příštích letech čeká. A to je nástup chytrých produktů a boom celého segmentu Smart Garden. Právě v něm chce být STIHL světovým hráčem číslo jedna. Proto chytré zahradní produkty už dnes zaměstnávají podstatnou část ze sedmi stovek vývojářů v centrále společnosti v německém Waiblingenu.

Za označením Smart Garden se přitom neskrývají jen robotické sekačky, které už jsou i v českých zemích na trhu čtvrtým rokem, ale také celá řada užitečných funkcí a aplikací, jež má zjednodušovat práci na zahradě a využívat data při ještě efektivnější péči o trávník. „Umíme získávat informace z pracovních strojů pro jejich majitele tak, aby si každý mohl vyhodnotit jejich nasazení a využití. Chceme, aby všechna data byla propojena s mobilem nebo tabletem a přinášela celou řadu praktických informací o tom, v jakém stavu je zahrada, trávník, keře nebo samotný stroj,“ říká vedoucí technik STIHLu Miroslav Kosička.

RM 248 T je osvědčená klasika

Vedle toho však STIHL nezapomíná ani na tradiční portfolio. Například mimořádně oblíbenou sekačku RM 248 T určenou pro soukromé zahrady. „Je to sekačka v nižší cenové relaci, ale má všechno, co by měl dobrý produkt mít. Záběr 46 centimetrů, dostatečně kvalitní a výkonný motor, robustní stavbu, špičkovou rukojeť. Je obratná, praktická. Taková ideální volba pro majitele zahrad, kteří chtějí sekat jednou týdně nebo jednou za čtrnáct dní. A jak ukazuje praxe, pro mnoho našich zákazníků je právě ona odrazovým můstkem k vyšší řadě strojů s luxusnější výbavou,“ popisuje Miroslav Kosička.

 

Co na zákazníky čeká? Především spolehlivost a uživatelský komfort. Pohodovou práci vám zajistí funkce centrálního nastavení výšky sečení. Díky pružině se dá velmi lehce nastavit některý ze sedmi stupňů výšky sečení, a to od 25 do 75 mm. Benzínový motor Ready Start zase zaručuje snadné, pohodlné a bezpečné startování. Automatický sytič totiž usnadňuje startování sekačky jak při studeném, tak i teplém motoru.

Jednoduchou obsluhu pak zajišťuje nejen jednostupňový pohon kol, díky kterému si bez námahy poradíte i s mírnými kopečky, ale také velký koš na trávu o obsahu 55 litrů. Není tak třeba často zastavovat kvůli vyprázdnění koše.
I přesto, že sekačka RM 248 T nemá speciální jednostrannou rukojeť jako RMA 448 TC, je její ovládání díky ergonomické extra měkké rukojeti velmi příjemné. Sklopné držadlo pak zabezpečí rychlou přípravu k transportu nebo prostorově nenáročné uskladnění.

Sdílet článek na Facebooku