Produkty, Rádce

Robotické sekačky STIHL iMOW®: Pomůžou vám i trávníku

Chcete, aby vaše zahrada vypadala vždy upraveně, ale nemáte čas na pravidelné sečení trávníku? Zvažte pořízení robotické sekačky STIHL iMOW®, která bude travnaté plochy udržovat za vás – automaticky, pravidelně a bez námahy. Co byste o těchto strojích měli vědět?

Jak funguje robotická sekačka iMOW®?

Zahradní robotické sekačky iMOW® a iMOW® EVO pracují v čase, který jim zvolíte, nebo do vybití akumulátoru. Poté se přímou cestou vrací zpět do dobíjecí stanice. Pohybují se v prostoru vytyčeném obvodovým vodičem, a to nahodile, ale zároveň – díky prakticky každodenní práci – tak, aby byl trávník zastřihnutý rovnoměrně. Sekačky disponují senzory, díky kterým se vyhýbají překážkám, jako jsou stromy nebo zahradní nábytek. Nedochází tak ke kolizím – zároveň ale sekačky zvládají trávu posekat až k okrajům plochy.

Obáváte se, že během sečení nebudete moci zahradu využívat? Moderní robotické sekačky umožňují management jednotlivých zón zahrady, kdy můžete trávník rozdělit na různé oblasti sečení. Zatímco tak stroj pracuje jinde, vy můžete pečovat o další části zahrady. Rušit vás nebude ani od relaxu – robotické sekačky jsou totiž velmi tiché.

Aplikace v mobilu

Pohodlné ovládání hlasem i přes aplikaci

Pokud jste fanouškem smartphonů, robotické sekačky iMOW® vás potěší i možností snadného ovládání přes přehlednou mobilní aplikaci My iMOW®. Na pár kliknutí v ní můžete:

  • odesílat příkazy do zařízení iMOW®,
  • sestavovat a upravovat plány sečení,
  • definovat zóny sečení,
  • určovat výšku žacího systému,
  • nastavovat citlivost dešťového senzoru.

Asistent plánování sečení v aplikaci pomůže rozvrhnout zóny a časy sečení a poradí, jak často během týdne trávník sekat. Plán sečení lze přizpůsobit sezónním fázím růstu, prostřednictvím aplikace můžete také zobrazit předpověď počasí a zohlednit ji při plánování údržby zahrady. My iMOW® je k dispozici pro chytré telefony s Androidem i iOS, ale také jako webová aplikace pro počítač.

K maximálnímu pohodlí a časové úspoře pomůže i propojení přes Wi-Fi a Bluetooth. Sekačky iMOW® navíc zvládají integraci do systémů Smart Home, díky čemuž je možné je ovládat hlasem. Samozřejmostí je pak i bezdrátová aktualizace sekačky.

Sekačka v kopci

Zvládne déšť i zloděje

S robotickými sekačkami se nemusíte bát ani nepříznivého počasí – má-li vaše sekačka dešťový senzor, pozastaví při dešti sečení, aby ochránila mokrý trávník.

Nové sekačky iMOW® a iMOW® EVO si poradí i s pokusy o krádež. Jsou vybaveny senzory, které poznají, že je stroj přenášen, a v tu chvíli spustí alarm. V aplikaci lze také aktivovat zablokování sekačky ve chvíli, kdy se sekačka ocitne mimo vymezenou plochu.

Co s posečenou trávou?

Posečenou trávu není potřeba shrabovat ani odvážet. Právě naopak: kousky posečené trávy slouží jako mulč, přírodní hnojivo bohaté na dusík. Mulčování vám napomůže ke zdravému trávníku, bez dodatečného hnojení. Sekačka se tak najednou postará jak o údržbu, tak i o výživu.

Tip: Chcete péči o trávník posunout na další úroveň? Přečtěte si o přínosech vertikutace.

Jak vybrat tu pravou sekačku iMOW®?

Pokud váháte, která sekačka bude pro vaši zahradu nejvhodnější, obraťte se na proškolené autorizované prodejce iMOW® Partner, kteří vám pomohou nejen s výběrem, ale i s instalací. Obecně se ale vyplatí zvážit následující faktory.

1. Velikost sečené plochy

Tato informace je při výběru sekačky stěžejní. Od velikosti pozemku odečtěte nesekatelné plochy (dům, příjezdová cesta, skleník, bazén, záhony) a podle výsledku vybírejte vhodnou sekačku pro vaši potřebu.

2. Členitost a sklon terénu 

Berte ohled i na to, jak svažitá je vaše zahrada. Pokud je kopcovitá, zvolte výkonnější sekačku, která si se svahem poradí.

Co se týče tvaru zahrady, dobrá robotická sekačka si poradí s čímkoli. Opatrní ale buďte u velmi členitého terénu: cestičky, záhony, hodně stromů nebo vystouplé kořeny mohou zkomplikovat sekání a poničit nože sekačky. Tyto části zahrady ale váš iMOW® Partner snadno ohraničí vodicím drátem, díky kterému bude sekačka vědět, kam nezajíždět.

3. Aktivní čas a rychlost nabíjení

Před pořízením sekačky propočítejte, jak velkou plochu dokáže sekačka se svým záběrem posekat na jedno nabití akumulátoru a zda vám vyhovuje její doba nabíjení. I s tímto vám poradí váš iMOW® Partner.

Ať už je vaše zahrada jakákoliv, v nabídce STIHL pro ni najdete ideální sekačku. Řady iMOW® a iMOW® EVO a jejich modely 5, 6 a 7 obslouží zahrady o výměrách až 1 500, respektive 3 000 a 5 000 m2. Pokud jde o sklon, iMOW® si poradí s až 40 %, zatímco iMOW® EVO zvládne práci na sklonu až 45 % (se sadou Upgrade Kit až 55 %).

Provedeme vás instalací robotické sekačky

Zprovoznění se nebojte

Pokud už jste si vybrali svoji robotickou sekačku STIHL iMOW®, čeká vás její instalace. Z té ale nemusíte mít žádný strach. Váš autorizovaný prodejce iMOW® Partner přijede přímo k vám na zahradu, ujistí se, že vybraná sekačka vyhovuje vašemu trávníku, a vyhodnotí, kam umístit dokovací stanici a vodicí drát. Kromě toho sestaví plán sečení trávníku na míru a provede kompletní instalaci, včetně naprogramování sekačky.

Dovoz sekačky

Autorizovaní prodejci iMOW® Partner jsou tu pro vás i pro servisní prohlídky, výměny nožů a čištění sekačky. Poradí také s nákupem položek ze širokého doplňkového sortimentu: ať už potřebujete kola s trakčním profilem, ochrannou stříšku pro dobíjecí stanici, nebo praktický držák na zeď.

Chcete dále prozkoumat nabídku robotických sekaček STIHL iMOW® a iMOW® EVO? Zjistěte více zde. Pokud si nechcete nechat ujít tipy z oblasti péče o zahradu, sledujte naše profily na Facebooku a Instagramu.

Sdílet článek na Facebooku